Σε λιγότερο από μία ώρα από τον Πειραιά με το ιπτάμενο δελφίνι, θα βρεθείτε σε έναν πλωτό παράδεισο. Το Αγκίστρι έχει πάψει προ πολλού να ζει στη σκιά της Αίγινας και αποτελεί από μόνο του έναν προορισμό που γοητεύει τον επισκέπτη.

Είτε φτάσετε εκεί από την Αίγινα είτε από τον Πειραιά, το σίγουρο είναι πως το μικρό νησί ξέρει να κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο που τα τελευταία χρόνια τα μόλις 12 τ.χλμ. του νησιού διεκδικούν δυναμικά τη δική τους θέση στον τουριστικό χάρτη. Ως συνέπεια, στα λιμάνια της Σκάλας αλλά και του Μεγαλοχωρίου (δυτικά της Σκάλας) αποβιβάζονται καθημερινά όλο και περισσότεροι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το νησί διακρίνεται για τις μικρές αποστάσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών τουριστικών του σημείων. Γι’ αυτόν το λόγο προσφέρει απλόχερα περιπατητικές συγκινήσεις ή υπέροχες διαδρομές με ποδήλατο, περνώντας μέσα από τοπία που παιχνιδίζουν χαριτωμένα ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου. Τα πεύκα δροσίζονται στα νερά του Αργοσαρωνικού και προσφέρουν απλόχερα σκιά και δροσιά στους λουομένους.

Οι τρεις κυριότεροι οικισμοί της Σκάλας, του Μεγαλοχωρίου (ή αλλιώς Μύλοι) και των Λιμεναριών χαρίζουν όμορφες νησιώτικες εικόνες, με πλακόστρωτα και μοσχοβολιστά καλντερίμια αλλά και πολλές τουριστικές ανέσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη σε διαμονή, φαγητό, ποτό αλλά και διασκέδαση. Ακολουθώντας την ανηφορική πορεία προς το Μετόχι, η θέα προς την Αίγινα, τη Μετώπη και τη Σκάλα κόβει την ανάσα. Στο Μεγαλοχώρι θα βρείτε και ένα πέτρινο κτίσμα με τα οστά των 411 παλικαριών του πειρατή Μητρομάρα, τα οποία έσφαξαν οι Τούρκοι κατά την περίοδο των Ορλωφικών.

Φυσικά το Αγκίστρι δικαιώνει το όνομά του, καθώς θα “αγκιστρώσει” την καρδιά σας με τα ακρογιάλια του. Λίγο μακρύτερα από τη Σκάλα, με νοτιοδυτική κατεύθυνση, σας περιμένουν… εξωτικές βουτιές στο ιδιωτικό νησάκι της Απονήσου, στην οποία θα φτάσετε μέσω μιας μικρής γέφυρας που την ενώνει με το Αγκίστρι. Οι απόμερες Μάγκιζα και Μπαριάμα, η κοσμοπολίτικη Δραγωνέρα, αλλά και η camper-friendly Χαλικιάδα συμπληρώνουν το πανέμορφο υδάτινο παζλ του νησιού.