Η καλοκαιρινή περίοδος στην Ελλάδα είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά, τόσο του Αιγαίου, όσο και του Αργοσαρωνικού. Είτε η διαμονή θα είναι πολυήμερη, είτε πρόκειται απλά για μια μονοήμερη εξόρμηση, τα νησιά έχουν την τιμητική τους, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε και κατακλύζονται από ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Ιδανική επιλογή τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι δε θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την ενδοχώρα αποτελούν τα νησιά του Σαρωνικού και του Αργοσαρωνικού, όπως είναι η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, η Ύδρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες. Καθένα έχει τη δική του ιδιαίτερη ομορφιά με υπέροχες παραλίες και άπλετο ήλιο, αλλά και γραφικά σοκάκια μέσα στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε.

Πλησιέστερες και δημοφιλέστερες επιλογές αποτελούν η Αίγινα και η Σαλαμίνα, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 1,5 ώρας και 15′ αντίστοιχα, ενώ η Ύδρα, και ο Πόρος βρίσκονται περίπου 3 ώρες μακριά.

Παρόλο που η Σαλαμίνα έχει επηρεαστεί άμεσα από την αρχιτεκτονική και την ανάπτυξη της πρωτεύουσας και δεν έχει διατηρήσει το νησιώτικο ύφος που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των νησιών της χώρας μας, έχει μείνει γνωστή στην ιστορία για τη ναυμαχία της και πλέον αποτελεί πόλο έλξης λόγω των καθαρών νερών της και της μονής της Παναγίας της Φανερωμένης, η οποία θεωρείται θαυματουργή και κατακλύζεται από πλήθος πιστών, ειδικά των Δεκαπενταύγουστο.

Η Αίγινα, από την άλλη, έχει διατηρήσει τη νησιώτικη αρχιτεκτονική της, τα γραφικά σοκάκια με τα παρτέρια και τα πατροπαράδοτα πετρόκτιστα σπίτια της. Ακολουθώντας διαδρομές προς τα πιο ορεινά σημεία του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε την απρόσκοπτη θέα του Σαρωνικού και του νησιού, κοιτώντας τα πλοία να πηγαινοέρχονται και να θαυμάσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα κατά το σούρουπο.

Στο κέντρο του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκους ψαρομεζέδες δίπλα στη θάλασσα και τα διάφορα εδέσματα και γλυκά που φτιάχνονται με το σήμα κατατεθέν, πλέον, το φιστίκι Αιγίνης.

Θα αναζωογονηθείτε και θα επιστρέψετε στην Αθήνα ανανεωμένοι και κεφάτοι, έχοντας κρατήσει υπέροχες αναμνήσεις για μια ζωή.