Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς ανά την υφήλιο και προσελκύει εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ομορφιές της χώρας μας είναι αμέτρητες και μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα καταγάλανα νερά, με τις βραβευμένες παραλίες, τις λίμνες και τα γραφικά χωριουδάκια, καθώς και η πλούσια ιστορία μας με τα απομεινάρια της αρχαιότητας που στέκονται περήφανα από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού σχεδόν, δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για να καλύψουν την κάθε ανάγκη και επιθυμία οποιουδήποτε τουρίστα, από αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν και να εκμεταλλευτούν τις τόσες επιλογές που έχουν στην χώρα μας.

Έχοντας ως βάση την πρωτεύουσα, οι τουρίστες μπορούν πάντοτε να απολαύσουν γραφικά χωριά και πανέμορφα νησιά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, είτε οδικώς, είτε με τα δελφίνια, τα οποία πραγματοποιούν συχνές διαδρομές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Σαρωνικός Κόλπος, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα οποία είναι και τα πλησιέστερα στην Αθήνα, αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές τόσο για τους ξένους τουρίστες, όσο και για τους Έλληνες, εφόσον η εξόρμηση σε αυτά μπορεί να γίνει και αυθημερόν, λόγω της κοντινής τους απόστασης.

Η Σαλαμίνα, γνωστή στην ιστορία για τη ναυμαχία που έλαβε χώρα εκεί και απέτρεψε την καταστροφή της Ελλάδας από τους Πέρσες, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15′ από το λιμάνι του Περάματος και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες, αποτελεί ιδανική εξόρμηση για μπάνιο.

Η Αίγινα η οποία, αντιθέτως, είναι υπερβολικά δημοφιλής προορισμός λόγω της μονής του Αγίου Νεκταρίου και του περίφημου φιστικιού της, γνωστό στους τουρίστες ως pistachio, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 ώρας από το λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν το διάσημο πλέον παγωτό και να περιφερθούν στα γραφικά σοκάκια του νησιού, απολαμβάνοντας ψαρομεζέδες, με υπέροχη θέα στο Σαρωνικό.

Όποια κι αν είναι η επιλογή, ο Σαρωνικός κόλπος είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, έχοντας σαν βάση την Αθήνα.