Πεντακάθαρα τα νερά του Σαρωνικού

Πολλές ήταν οι συζητήσεις και οι διενέξεις που προκλήθηκαν μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, όσον αφορά την καταλληλότητα των νερών του Σαρωνικού για τους λουόμενους . Μετά από εκτενείς μελέτες και έρευνες, έχει αποδειχτεί ότι ο κόλπος του Σαρωνικού δεν έχει μολυνθεί και δεν παρουσιάζει υπολείμματα πετρελαίου από τα ναυάγια, τα οποία έχουν συμβεί κατά καιρούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ως εκ τούτου, η θάλασσα έχει κριθεί απολύτως κατάλληλη για τους λουόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τα μπάνια τους στην εν λόγω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Σαλαμίνας, του Μεγάλου Πεύκου, του Λουτρακίου, καθώς και των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Ύδρα, οι Σπέτσες, ο Πόρος και η Αίγινα.

Μια πιθανή μόλυνση των νερών στον Σαρωνικό Κόλπο, θα μπορούσε να επηρεάσει ανεπανόρθωτα τη ζήτηση και τον τουρισμό των νησιών που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, μιας και οι κάτοικοι των εν λόγω νησιών στηρίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον τουρισμό των καλοκαιρινών μηνών, καθώς τους υπόλοιπους μήνες τα νησιά παραμένουν απομονωμένα και ξεχασμένα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί και έχει λάβει τα ανάλογα μέτρα και κυρώσεις όσον αφορά το τελευταίο ναυάγιο, το οποίο συνέβη στον Κόλπο του Σαρωνικού, έτσι ώστε να μειώσει και να αποτρέψει πιθανά μελλοντικά περιστατικά, μιας και ο Κόλπος του Σαρωνικού αποτελεί, πλέον, κοιμητήριο ναυαγίων, των οποίων οι ιδιοκτήτριες εταιρείες δεν είχαν λάβει και δεν είχαν αναλάβει υποχρεώσεις, μέχρι πρότινος.

Αυτό θεωρείται και το πρώτο βήμα προς την αξιοποίηση και την εκκαθάριση της περιοχής του Σαρωνικού από τα πολλαπλά ναυάγια, έτσι ώστε να μπορέσει η συγκεκριμένη περιοχή να αξιοποιήσει τις ομορφιές και τις παραλίες της, έτσι ώστε να δεχτεί την αντίστοιχη τουριστική ανάπτυξη, όπως και τα νότια προάστια της Αθήνας, τα οποία και βιώνουν μια σταθερή ανάπτυξη στην πάροδο των χρόνων.

Εάν, λοιπόν, έχετε επιλέξει τις ακτές και τις ακρογιαλιές του Σαρωνικού για τις διακοπές σας, μπορείτε να απολαύσετε τα μπάνια σας άφοβα και να γυρίσετε ανανεωμένοι, μιας και ο κίνδυνος μόλυνσης έχει αποφευχθεί.