Παγκόσμια διάκριση του Σαρωνικού στα World Travel Awards 2018!

Σε Κορυφαίο Νησιωτικό Προορισμό για το τρέχον έτος αναδείχτηκαν τα νησιά του Σαρωνικού, αποσπώντας τη σχετική διάκριση “Greece’s Leading Island Destination” κατά την 25η ετήσια απονομή των ευρωπαϊκών “World Travel Awards”. Τα επονομαζόμενα “Όσκαρ του Τουρισμού” γιορτάστηκαν σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Το “παρών” έδωσαν διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στο υψηλό επίπεδο τουριστικών παροχών που επιδεικνύουν τα νησιά του Σαρωνικού, κάτι που ανταμείβει τους κοπιώδεις αγώνες των τοπικών επιχειρήσεων να κρατήσουν ψηλά τον ανταγωνισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Δημοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια της Αττικής, επισημαίνοντας τη βαρύτητα που έχει η προβολή του Σαρωνικού για την τουριστική ανάπτυξη όλη της Περιφέρειας.

Στην τελετή υποδοχής της διάκρισης η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απέδωσε το βραβείο στους ίδιους τους δημάρχους των δήμων του Αργοσαρωνικού. Δεν παρέλειψε να σημειώσει την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να διατηρήσει ο προορισμός αναλλοίωτο το τουριστικό του γόητρο, αλλά και να προκόψει μέσα από νέες επιχειρηματικές ιδέες και σύγχρονες τουριστικές πρακτικές.

Η ιδιαιτερότητα των νησιών του Σαρωνικού έγκειται στο ότι συνδυάζουν το μοναδικό νησιωτικό τους σκηνικό μια ανάσα μακριά από το αστικό τοπίο της πρωτεύουσας. Η άμεση προσβασιμότητα διά θαλάσσης αλλά και από το εθνικό οδικό δίκτυο διευκολύνει την επιστροφή του ταξιδιώτη ακόμα και μέσα στην ίδια τουριστική περίοδο. Το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι πεντακάθαρες θάλασσες, οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και τα έργα υποδομής που έχουν συντελεστεί και έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια, ανάγουν την ταξιδιωτική εμπειρία σε καθένα από τα τόσο ξεχωριστά νησιά του Σαρωνικού, σε μοναδική εμπειρία. Παράλληλα, με τη φροντίδα των δημοτικών αρχών πληθαίνουν οι διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που ρίχνουν όλο και περισσότερο τους προβολείς της δημοσιότητας στον Σαρωνικό.