Αν και πάντα τα κριτήρια είναι υποκειμενικά, η αντικειμενική αλήθεια είναι πως ο Πόρος διαθέτει παραλίες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις!

1. Ρωσικός Ναύσταθμος

Με θέα στο αντικρινό Δασκαλειό, πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες παραλίες του νησιού. Εκεί στέκονται τα πέτρινα κατάλοιπα των παλιών αποθηκών της Ναυτικής Ρωσικής Υπηρεσίας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στόλος για ανεφοδιασμό. Το 1989 ο όρμος ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ιστορικά διατηρητέος. Η παραλία είναι αμμουδερή, ενώ στα πεντακάθαρα νερά της ελλιμενίζονται το καλοκαίρι πολλοί “σκαφάτοι”.

2. Λιμανάκι της Αγάπης

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτός ο ρομαντικός όρμος! Η παραλία είναι οργανωμένη και κυκλωμένη από ένα πευκόφυτο τοπίο που αγγίζει τα όρια της θάλασσας. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, αν και ο αμμώδης βυθός και τα παραπλέοντα γιοτ μερικές φορές τα κάνουν να μοιάζουν θολά. Θα τη βρείτε 200 μ. από το Νεώρειο και μπορείτε να την προσεγγίσετε ακόμα και με τα πόδια.

3. Βαγιωνιά

Θα την εντοπίσετε στα βόρεια του νησιού να ατενίζει την Αίγινα. Στον όρμο της Βαγιωνιάς θα σας οδηγήσει μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πεύκο. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, ιδανική για όσους αγαπούν τις υποβρύχιες εξερευνήσεις μιας και ο βυθός κρύβει τα οικιστικά ερείπια μιας βυθισμένης πολιτείας.

4. Καλυψώ

“Αναθερμαίνοντας” τη δημοτικότητα που γνώρισε τη δεκαετία του ’80, η παραλία αποτελεί την καλύτερη επιλογή αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας ατενίζοντας το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Θα τη συναντήσετε πριν το Μεγάλο Νεώριο, ενώ η πλούσια βλάστηση των πεύκων που φτάνουν έως την αμμώδη παραλία κάνει και εδώ αισθητή την παρουσία της.

5. Αλυκή

Μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή του Γαλατά, αλλά ανήκει στον Πόρο. Θα φτάσετε σε αυτή την υπέροχη και οργανωμένη αμμουδιά με βαρκούλα από το νησί. Λίγα μέτρα από την παραλία θα έχετε την ευκαιρία να φτάσετε κολυμπώντας μέχρι τη νησίδα Μπούρτζι, ενώ ιδιαίτερο τόνο στο γεωφυσικό της ανάγλυφο δίνει η λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στην “πλάτη” της παραλίας.