Βραβεύτηκαν οι προσπάθειες για ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού

Το ελληνικό καλοκαίρι συνταυτίζεται με την επίσκεψη στα νησιά των Κυκλάδων και τον Δωδεκανήσων, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την Αθήνα και την περιφέρεια της Αττικής. Πολλοί Έλληνες, και μη, επιλέγουν να παραθερίσουν σε μακρινότερα νησιά, αγνοώντας το γεγονός ότι ο Αργοσαρωνικός είναι γεμάτος με μικρά διαμαντάκια, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα λιμάνια του Πειραιά και του Περάματος.

Σε μια οργανωμένη προσπάθεια της περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού, για την προβολή των νησιών του Σαρωνικού γενικότερα, η χώρα μας έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού βραβείο τουρισμού για τον Σαρωνικό για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει, όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού, τα οποία είναι η Σαλαμίνα, το Αγκίστρι, η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες και η Αίγινα.

Οι ντόπιοι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι Αθηναίοι, φαίνεται να αδιαφορούν για την ύπαρξη των εν λόγω νησιών και προτιμούν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η προβολή όμως, της ομορφιάς και της αξίας των νησιών του Σαρωνικού, έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς, αφού ο τουρισμός τους ήδη παρουσιάζει μικρή αύξηση.

Οι οργανωμένες μονοήμερες κρουαζιέρες, οι οποίες γίνονται στα συγκεκριμένα νησιά, αποτελούν μια καλή κίνηση και πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές και τη μαγεία τους, γεγονός που θα τους κάνει να θέλουν επιστρέψουν και να εξερευνήσουν τα νησιά περισσότερο.

Η Ύδρα με τα απολύτως γραφικά σοκάκια της, τα πετρόκτιστα σπίτια, και τα ολάνθιστα καλντερίμια της, καθώς και τις βόλτες με τα καϊκάκια και τα γαϊδουράκια, προσφέρουν μια αλλιώτικη εμπειρία και σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο, προσφέροντας σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ο Πόρος και η Αίγινα κινούνται σε παρόμοιους ρυθμούς, και προσφέρουν εικόνες του Σαρωνικού που σου κόβουν την ανάσα. Θα βγάλετε μαγευτικές φωτογραφίες από τον Πύργο του ρολογιού στον Πόρο και θα απολαύσετε γευστικότατο παγωτό φιστίκι στην Αίγινα με θέα τη θάλασσα.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και τα νησιά πανέμορφα και σε απόσταση αναπνοής από την ενδοχώρα!